VV Veenhuizen JO8 kampioen in de zaal

Vanmorgen (zaterdag 26 januari) moesten de mannen van JO8 voor de laatste maal in actie komen voor de Noordenveldcup van 2018 / 2019.
Inmiddels waren ze de teleurstelling van vorige week (gelijke spel tegen ONR) weer te boven gekomen en hadden ze er weer heel veel zin in.
Bij een aantal jongens was de teleurstelling van vorige week dusdanig dat ze niet eens het besef hadden dat het al beslist was. Veenhuizen lag al een straatlengte voor en was al niet meer te achterhalen met nog 1 speelronde te gaan.
Vandaag moest het dus nog maar even gebeuren. De 1e wedstijd moest er tegen de nummer 2 uit de poule Roden worden aangetreden. De vorige keer hadden ze met 3-0 gewonnen dus dat moet te doen zijn. Dit bleek echter niet het geval te zijn. De jongens van Roden gaven goed partij. Alhoewel Veenhuizen wel iets meer balbezit had duurde het toch nog tot ongeveer halverwege de wedstrijd dat de 1e echte grote kans kwam. Stijn kwam goed door op links en verraste bijna de keeper in de korte hoek. Helaas stond de paal een doelpunt in de weg. Vervolgens ging het lange tijd weer redelijk gelijk op. Tot Marc vlak voor tijd nog een enorme kans kreeg. Hij mocht alleen op de keeper af, maar de keeper van Roden verkleinde zijn doel goed en ook hier voorkwam de paal dat Veenhuizen op voorsprong kwam.

Eindstand Roden JO8 – Veenhuizen JO8 | 0 – 0

Tijdens de 2e wedstrijd van de dag moest er tegen Nieuw-Roden gespeeld worden. Gezien de stand op de ranglijst leek dit een simpele klus te worden. Ook in deze wedstrijd ging het allemaal niet van harte. Nieuw-Roden heeft een paar kleine, maar zeer behendige spelertjes in het team en daar hadden onze mannen het nog best lastig mee.
Zoals in de meeste wedstrijden dit toernooi had Veenhuizen wel weer een duidelijk overwicht. Gelukkig viel er in deze wedstijd wel redelijk snel een doelpunt en die kwam op naam van Marc. Hierdoor kwamen de jongens al in een jubelstemming, waardoor de concentratie wat verslapte en er een aantal niet meer stonden op de letten. Hierdoor kon Nieuw-Roden zomaar de 1-1 binnen schieten.
Nu moesten de jongens dus weer flink aan de bak, want ze wilden de laatste wedstrijd toch wel winnend afsluiten. Er werd flink druk gezet door Veenhuizen met als gevolg dat de ene naar de andere corner voor Veenhuizen kwam. Bij de zoveelste corner werd de bal verlengd en kwam bij Nico voor de voeten terecht. Nico bedacht zich geen moment en knalde vol overtuiging de 2-1 tegen de touwen.
Vlak voor tijd kreeg Veenhuizen ook nog een enorme kans, maar deze bal werd op wonderbaarlijke wijze uit het doel gehouden. Gelukkig konden ze de voorsprong vasthouden en de laatste wedstrijd werd met 2-1 gewonnen!

Eindstand Veenhuizen JO8 – Nieuw-roden JO8 | 2 – 1 (doelpuntenmakers: Marc Vasbinder en Nico Nijboer.

Wat de jongens nog niet wisten was dat er na de wedstrijd een verrassing was geregeld door een aantal ouders. Een heuse limousine stond er in Peize voor de sporthal om onze kampioenen terug naar Veenhuizen te brengen. Vol verbazing werd de limousine aanschouwd en ingestapt.
Na een ererondje door het dorp werd de ochtend afgesloten met een broodje knakworst bij de familie Zandvoort thuis. Erik en Eizina bedankt voor jullie gastvrijheid!
We kunnen in elk geval terug kijken op een zeer geslaagde editie van de Noordenveldcup 2018 / 2019!

Groeten Marco