1951-1955

Staand v.l.n.r.: Jan Seetz, Boudewijn Veenstra,
Okko Nanninga, Harm Timmer, Jans Pronk, Anton Mug, Henk Nieboer, Henk Oldejans
Gehurkt v.l.n.r.: Jan de Bruin, Jo Brons, Reint Lunshof

Hét hoogtepunt uit deze periode is ongetwijfeld het kampioenschap dat in 1952 werd behaald en dat promotie naar de grote K.N.V.B. betekende. Deze promotie had nogal wat voeten in de aarde omdat de K.N.V.B. het terrein aan de Hoofdweg ging keuren op 8 juli 1952 en de accommodatie niet in orde bevond. Het bestuur, dat toen bestond uit C.W. Elsenaar (voorzitter), G. Ensing (secretaris), H. Timmer (penningmeester), J.A. Brons, A. de Bruin, H.J.H. van het Spijker en R. Dijkstra, heeft het kennelijk toch klaargespeeld, want na de herkeuring in augustus kwam op 17 oktober 1952 het bericht, dat de V.V. Veenhuizen officieel werd toegelaten tot de K.N.V.B..

B-junioren kampioen 1952-1953 in Zeijen
Staand v.l.n.r: Karel Mulder, Auke vd Velde, Piet van Veen, Jannes Hof, Roel Kwint, Jan Gerding
Midden v.l.n.r.: G. Pars, R. v. Dijk
Voor v.l.n.r.: R. Elzenaar, F. Haanstra, Eli Veenstra

Inmiddels waren de eerste kaderleden aanwezig: Henk Nieboer en Boudewijn Veenstra. Het eerste jaar in de 4e klasse van de K.N.V.B. kon deV.V.V. met de besten meekomen, een tweede plaats was het resultaat.

1953 was toch al een goed jaar want het 2e team werd kampioen, evenals de B-junioren. Het was voor het eerst dat jongens van 13 en 14 jaar uit Veenhuizen in competitieverband uitkwamen. Ongeslagen werden de jongens van Kareltje Mulder kampioen. De prestatiecurve van het 1e elftal daalde langzaam.

In 1954 werd de 6e plaats behaald en in 1955 de laatste plaats. Er volgde echter geen degradatie. Een meevaller dus. In datzelfde jaar verliet Jo Brons Veenhuizen. Hij was de afgelopen 10 jaar de motor van de vereniging geweest. Ook in dit jaar werd het 2e lustrum gevierd op 29 oktober.