• In de tweede ronde van de bekerwedstrijden moesten de mannen uit Veenhuizen aantreden in en tegen Nieuw Roden zat.

    Een derde klasser tegen een vijfdeklasser. Dan krijg je niet altijd leuke en spannende wedstrijden. Spannend bleef het echter wel. Tot het eind. Mede door het zeer goede keeperswerk van de doelman van de thuisploeg.

    Het begin was verrassend. De vriendenploeg uit Nieuw Roden kwam al na vier minuten op voorsprong. Ferdinand Rozema van Veenhuizen, spelend in het zwart, gaf een prachtige assist. En dat was natuurlijk niet de bedoeling. Of het de blauwe kleur was van de thuisploeg of een andere reden. Hij speelde de bal terug en juist in de voeten van de tegenstander. De spits van de blauw witten wist er wel raad mee en bracht de stand op 1-0. Hierdoor werd het nog lastiger voor de in het zwart gestoken gasten om door de stugge verdediging te komen. Een snelle uitval over rechts zette ook bijna nog de 2-0 op het scorebord. De deze dag keepende Marc vd Meulen bleef baas in de één tegen één. Het leek of Veenhuizen toen wakker geschut was. Er volgde tot de rust een ware storm op het doel van de Nei Roners. Na vele mooie reddingen, waarvan een zelfs katachtig, moest hij in de 38e minuut buigen voor een inzet van Bram Schmidt. Vlak voor rust was het wederom Schmidt, na een voorzet van Jim vd Leest die de stand na 1-2 bracht. Een meer dan verdiende ruststand.

    En dan denk je dat Veenhuizen er in de tweede helft overheen zou walsen. Dat bleek dus niet zo. Men kwam niet voorbij de blauw witte muur. Ook niet na twee wissels. En bij die 1-2 stand bleef een eventuele counter, of foutje achterin bij Veenhuizen natuurlijk levensgevaarlijk. Pas in de allerlaatste minuut bracht Brian Giezen na een assist van Coen Schmidt de stand naar 1-3.

    Volgende week zaterdag valt in deze poule in Veenhuizen in een rechtstreeks duel de beslissing. ONR Roden, die ook twee wedstrijden gewonnen heeft komt dan op bezoek in het gevangenisdorp.