• JO12 Kampioen

    Ietwat gespannen koppies kwamen er vanmorgen rond een uur of 9 op ons mooie sportpark Achter de Molen. Vandaag moest het gebeuren, kampioen worden in de 3e klasse in fase 4 van het seizoen. 2 weken geleden werd een uitstekende basis gelegd door met 1-0 te winnen van concurrent Bakkeveen. Vorige week wist Bakkeveen met een monsterscore te winnen van Peize, dus op doelsaldo kampioen worden ging niet meer lukken. De opdracht van trainers/coaches Danny, Richard en nieuwkomer Mike was dus duidelijk. Minimaal een punt halen tegen Haulerwijk. Een mooie derby om het kampioenschap binnen te halen dus. Eerder dit seizoen werd er met 3-4 verloren, dus ze waren gewaarschuwd.

    Na de aftrap lieten ze echter meteen blijken maar 1 doel voor ogen te hebben en dat is kampioen worden. Veenhuizen zette meteen veel druk op Haulerwijk wat resulteerde in een kans voor Fabian die een mooie voorzet vanaf de rechterkant kreeg. Bij de eerst volgende kans was het wel raak. Luke maakte een mooie solo over de as van het veld en ronde het uitstekend af 1-0. Een prima start dus en dat al na 3 minuten. Al heel snel na deze goal diende de volgende kans zich aan. Luke kwam prima door op de linkerkant van het veld en gaf de bal op een presenteerblaadje aan Marc. Helaas had hij het vizier nog niet op scherp en schoot net naast. Vanaf dat moment kreeg Haulerwijk meer grip en de wedstrijd en had ook het betere van het spel. Dit resulteerde in een paar kleine kansjes, maar gelukkig stond het met Stijn, Sander en Nigel als een huis achterin en Max die de 1e helft op doel stond hield het doel schoon. Toch was het Veenhuizen die de beste kansen kreeg op de 2-0. Na een korte time-out hadden de gasten wederom het betere van het spel en leek de spanning toch ten koste te gaan van het spel. De resulteerde ook in een goeie kans voor Haulerwijk. Toch was het Veenhuizen die op slag van rust op 2-0 kwam. Brian speelde zichzelf met een mooie actie vrij op rechts en ronde dit keurig af. Dit haalde toch wel wat spanning weg en op deze manier gingen de jongens toch net wat lekkerder de kleedkamer in.

    De 2e helft speelde zich vooral op het middenveld af, waar beide ploegen regelmatig balverlies leden. Haulerwijk had een zeer behendig aanvallertje binnen de lijnen gebracht, waar ze het toch nog wel lastig mee hadden. Gelukkig bracht Stijn, die inmiddels weer op zijn vertrouwde plekje in het doel stond redding. Meteen na de time-out maakte Luke aan alle onzekerheid een einde en schoot zijn 2e van de ochtend binnen 3-0. Nu kon het toch niet meer mis gaan. De prima leidende scheidsrechter Tenniglo maakte een eind aan de wedstrijd en het feest kon beginnen.

    Na de foto van het kampioensteam stond een rondrit door het dorp de wachten. Vervolgens werd de ochtend afgesloten in de kantine met een patatje. Een mooi slot van een prima seizoen van JO12, die ongeslagen kampioen zijn geworden en het hele seizoen goed gedraaid hebben. Tot slot staat er op 25 juni staat er nog een toernooi in Bedum op het programma om vervolgens van een welverdiende vakantie te gaan genietenen na de zomer als JO13 verder te gaan.