• Jubileumboek 75 jaar Veenhuizen

• Jubileumboek 75 jaar v.v. Veenhuizen

De voetbalvereniging Veenhuizen bestaat al enkele maanden 75 jaar en viert dat met een jubileumboek. Geplande jubileumactiviteiten werden door de coronacrisis afgelast. De voetbalvereniging wil het 75-jarig bestaan niet helemaal voorbij laten gaan: het jubileumboek ‘75 jaar v.v. Veenhuizen’ is vanaf nu verkrijgbaar. Op zaterdag 20 februari is het boek te koop in de drive-thru op het Maallustcomplex in Veenhuizen. Via jubileumboekvvveenhuizen.nl is het boek ook online te bestellen.

De voetbalcompetities zijn al een paar maanden gestaakt, maar bij voetbalvereniging Veenhuizen zitten ze niet stil. De club bestaat 75 jaar. Het officiële jubileum was op 28 oktober 2020, maar de club heeft door de coronacrisis alle jubileumactiviteiten afgelast. Voorzitter Kees van der Leest: “Door de uitbraak van het coronavirus en de daaropvolgende maatregelen kon onze club haar 75e jaar niet sportief afmaken. De sociale functie die de vereniging voor leden, oud-leden en Veenhuizers heeft, valt nu weg. Met het jubileumboek vol verhalen, foto’s en anekdotes uit het 75-jarig bestaan brengen wij het blauw-witte gevoel van de club bij de mensen thuis.”

Op 28 oktober 1945 zag de voetbalvereniging Veenhuizen het levenslicht. Over 75 jaar voetbalgeschiedenis in Veenhuizen zijn veel verhalen te vertellen. Het feit dat Veenhuizen een gevangenisdorp is speelt ook een belangrijke rol in de historie van de club. Tot begin jaren ’80 was Veenhuizen een gesloten dorp. Alleen gevangenispersoneel en andere mensen die in het dorp werkzaam waren mochten met hun gezinnen in Veenhuizen wonen. Iemand die met pensioen ging of een baan kreeg buiten het dorp moest verhuizen. Dit zorgde ook voor de nodige roulatie bij de voetbalvereniging, zowel op het veld als in de bestuurskamer. Naast de beschrijving van de historie van de club bevat het jubileumboek van ruim 80 pagina’s ook verhalen en anekdotes van ereleden, trainers, (oud-)spelers en vrijwilligers.

De verkoop van het jubileumboek vindt coronaproof plaats. Op zaterdag 20 februari is het boek van 13.00 tot 18.00 uur te koop bij het weegloket in de drive-thru op het Maallustcomplex, nabij ons sportpark ‘Achter de Molen’. Hier is alleen betaling per pin mogelijk. Leden van de voetbalvereniging betalen 8 euro en niet-leden €12,50. Het boek is ook te bestellen via een speciale website van de voetbalvereniging: www.jubileumboekvvveenhuizen.nl. Inwoners van Veenhuizen die een bestelling plaatsen, krijgen het boek thuisbezorgd. Woont u buiten Veenhuizen, dan rekenen wij €5,90 aan verzendkosten. U krijgt het boek dan in een brievenbusdoos thuisbezorgd. Zie voor meer informatie de website. Neem bij vragen contact op via 75jaarvvveenhuizen@gmail.com.