Nieuwjaar speech V.V. Veenhuizen, 5 januari 2019.

Welkom, ik wens u allen van harte welkom op de nieuwjaarsreceptie van de VV Veenhuizen.
Ik zal het kort proberen te houden zodat u snel aan uw welverdiende biertje kunt.
In een nieuwjaarspeech kijkt men vooruit naar het nieuwe jaar maar hier hoort ook een terugblik bij naar het oude jaar.

Terugblik: ik heb het gevoel dat de club in de lift zit, zowel algemeen als sportief gezien.
Sportief gezien zijn we dit seizoen weer gestart met 3 senioren teams en 1, 35+ team, Het 1e doet het uitstekend met momenteel een onverwachte 2e plaats.
Het 2e staat 5e wat knap is gezien de krappe selectie en het moeten leveren van spelers aan de selectie als er te korten zijn.
Het 3e is een mooie mix van jong en oud die momenteel 9e staan, dit vooral door dat men geplaagd wordt door blessures. Het 35 + team speelt zijn toernooien 7×7 op de vrijdagavond met wisselend succes maar met veel plezier en gezelligheid.
Uiteraard ligt er ook weer een uitdaging om deze teams volgend seizoen op de been te houden. Met als grootste uitdaging de jeugdafdeling, de jeugd heeft tenslotte de toekomst. Door het op een laat tijdstip eenzijdig opzeggen van het samenwerkingsverband door GOMOS, zijn we helaas jeugdleden kwijt geraakt, we konden deze kinderen en hun ouders op korte termijn helaas geen passend alternatief binnen de vereniging bieden.
We proberen nu kinderen te behouden en te werven door onder meer verbindende activiteiten te organiseren om de jeugdafdeling weer te laten groeien.

Algemeen gezien, zie ik dat de voor een dorpsclub kenmerkende saamhorigheid, versterkt is en dat we daar trots op mogen zijn.
We zien commissies weer gevuld raken, nieuwe initiatieven worden genomen en functies raken weer bezet door nieuwe mensen, denk hierbij aan de sponsor,TC en activiteiten commissies, maar ook bv de keeperstrainer, verzorger, leiders, facebook beheerder en diverse vrijwilligers op andere gebieden.
De letterlijke betekenis van VERENIGing lijkt binnen onze club sterker te worden, en dit heeft directe gevolgen voor de uitstraling van en beleving binnen onze club.
Dit alles laat mij met een goed gevoel terug kijken naar 2018 en met vertrouwen naar 2019.

Vooruitblik: een blik naar het nieuwe jaar en toekomst, dan denk je aan onder meer de ontwikkeling, binding en duurzaamheid van de club.
Zo als net in de terugblik al genoemd zijn we absoluut in ontwikkeling, ik denk dan op sportief gebied aan de komst van het damesteam dat dit voorjaar is ingeschreven in de 7×7 competitie op de vrijdagavond en vol op in training zijn. Maar ook op het gebied van multimedia zal de ontwikkeling doorgaan, na het aanstellen van een facebookbeheerder en de landelijke uitstraling van Veronica insite is er nu het moment om de clubsite aan te passen aan de huidige wensen.

Op het gebied van groene duurzaamheid is de club op de goede weg, na het plaatsen van zonnepanelen en ledverlichting met sensoren op en in het complex zal de warmwater voorziening zo aangepast worden, dat aardgas niet meer benodigd is. Daarnaast zijn we in overleg met de gemeente om onze veldverlichting te laten vervangen door ledverlichting.

Hoe staat het dan met de duurzaamheid van de club zelf? hoe staan we er over 5, 10, 15 jaar voor, is er überhaupt bestaansrecht voor onze vereniging in de toekomst?
Ik denk absoluut van wel, sinds jaar en dag neemt onze vereniging een belangrijke sociale plek in binnen het dorp Veenhuizen, en dit zal ook zo blijven verwacht ik.
Sterker nog, ik denk dat onze vereniging en het dorp Veenhuizen elkaar nodig hebben en op elkaar aangewezen zijn. We zullen met ons allen moeten werken aan binding, draagvlak en samenwerking met alle bewoners en verenigingen binnen het dorp.
Er ligt een hele mooie basis om met zijn allen, onze club nog mooier te maken en verder te ontwikkelen, maar daar heb ik jullie allen voor nodig, van de jongste pupil tot de oudste vutter. Met de medewerking van een ieder die zich verenigd heeft in onze vereniging kunnen we dit en nog veel meer realiseren.

Samen is niet alleen zijn de gevleugelde worden van de aan een rolstoel gekluisterde coach” pa Meeuwse” in de film All-Stars, dit moet ook ons credo zijn.
Samen zijn we sterk en daar om zijn we samen verenigd in onze voetbalvereniging Veenhuizen, verenig je met elkaar en ga er voor, op organisatorisch gebied en als team op het veld.
Er rust nu nog te veel werk op te weinig en de zelfde schouders, sta open voor elkaar en taken binnen de vereniging, vele handen maken tenslotte licht werk.
Samen is niet alleen!!

Hier mee afsluitend wil ik u allemaal een gezond, veilig en sportief 2019 toewensen en een toost uit brengen op onze club, proost.

Met sportieve groet,
Kees van der Leest,