• Ook JO13 kampioen!

  • De boodschap was duidelijk. Als jullie kampioen willen worden dan moet er gewonnen worden! Een heuse kraker stond er op de laatste speelronde op het programma tegen de koploper HUC'21 uit Havelte/Uffelte. De wedstrijd zou al eerder gespeeld worden, maar was op verzoek van de tegenstander verplaatst naar 27 mei, vanwege een aantal afwezigen in de meivakantie. Uiteindelijk was dit natuurlijk nog veel mooier dat de nummer 1 en 2 elkaar nu zouden treffen op de laatste speeldag.

    Om klokslag 09:30u blies scheidsrechter Visser voor het begin van de wedstrijd. Hier werd al vrij snel duidelijk dat het geen makkelijke pot zou worden. Uit in Havelte werd eerder in het seizoen met 3-1 verloren en dit was ook wel de beste ploeg waar ze tegen gespeeld hadden na de winterstop. HUC'21 voetbalde makkelijker en kwam dan ook verdiend op een 0-1 voorsprong. Dit was ook de ruststand.

    Wat Richard en Danny allemaal precies gezegd hebben in de rust is niet bekend, maar de boodschap was duidelijk overgebracht. Zo viel kort na rust de 1-1. Een prachtig schot van Brian vanaf de rechterkant van het veld zeilde zo via de binnenkant paal binnen. Door de gelijkmaker raakten de gasten uit Havelte/Uffelte wat van slag, terwijl een gelijkspel voor hun nog steeds voldoende was om kampioen te worden. Vervolgens kwam Marc op aan de linkerkant van het veld en speelde zich met een mooie actie knap vrij. Vervolgens zag hij Luke vrij staan op de rand van het strafschopgebied en legde de bal panklaar. Luke deed wat hij moest doen en maakte de 2-1! Nu waren de rollen in eens omgedraaid en waren onze jongens virtueel kampioen. Er was echter nog wel een flinke tijd te gaan in de 2e helft. Met hangen en wurgen en hulp van de paal werd hij echter over de streep getrokken. 

    Uiteindelijk een mooie bekroning op een prima seizoen van JO13 en net als het eind van het vorige seizoen afgesloten met een kampioenschap.