• Van de voorzitter

•  Juli 2021

Beste verenigingsleden,

Het vreemde, rare, onwerkelijke seizoen 2021/2021 is ten einde, gelukkig hebben we het door de versoepelingen gezellig kunnen afsluiten. De senioren met een geslaagd rommelpot toernooi en een prima BBQ, met zelfs nog de gelegenheid om even lekker te plonsen. De jeugd heeft nog even echt kunnen voetballen in de regiocup en heeft afgelopen zaterdag het seizoen in steil afgesloten met een spannend mix toernooi en een lekker hapje en drankje. Onze jongste talenten, Fc de Kabouters hebben ook het seizoen afgesloten en werden op de laatste training verrast met een mooie medaille voor hun tomeloze inzet.
    Mijn laatste stukje dateert al weer uit november, dus is een kleine terugblik wel op zijn plaats. Eind december was het weer tijd voor de traditionele Vlees en Oliebollenactie, deze corona versie was zeer succesvol en een van de beste in jaren. Naast de huis aan huis actie zijn er ook de drie laatste dagen van het jaar worsten en olliebollen verkocht d.m.v. een drive thru langs het weegloket. Dit was naast heel gezellig ook een succes en krijgt misschien de aankomende jaarwisseling een vervolg.
    In januari werden we onaangenaam verrast door het treurige bericht dat ons oudste lid, erelid en oud voorzitter van onze vereniging Geert de Leeuw was overleden. Ondanks zijn hoge leeftijd en afnemende gezondheid was Geert nog vaak langs de lijn te vinden. In de laatste periode werd Geert regelmatig opgehaald van huis door een afvaardiging van het bestuur, zodat hij zijn geliefde cluppie toch kon blijven zien. Namens bestuur en leden hebben we in Norg afscheid genomen van Geert en de familie en naasten persoonlijk gecondoleerd.
    De verkoop van het mooie jubileumboek 75 jaar VV Veenhuizen ging in februari van start. Dit kon via de speciaal hier voor opgezette website of via de drive thru bij het weegloket, het was ondanks de corona beperkingen een gezellige dag met een hoog reünie gehalte. Gedurende de dag werden we zelfs live geïnterviewd door het radio programma Hemmeltied van RTV Drenthe, mooie reclame voor het jubileumboek en onze vereniging. Dit unieke boek kan overigens nog steeds besteld worden via de website jubileumboekvvveenhuizen.nl. Dit collectors item en symbool van clubliefde mag absoluut niet ontbreken in u collectie.
    In maart was weer onze traditionele potgrondactie, waarschijnlijk is dit mede door de corona crisis een groot succes geworden. Er werden maar liefst 300 zakken meer verkocht dan het jaar er voor. De voorraad is op de verkoop dag enkele keren aangevuld om aan de grote vraag te voldoen.
    De samenwerking tussen de jeugd van SV Een en VV Veenhuizen werd in april met een jaar verlengd, het seizoen 2021/2022 wordt het derde seizoen van deze samenwerking. Na een korte evaluatie werd de overeenkomst door beide voorzitters ondertekend en kijken we uit naar een normaal voetbal seizoen waar in de jeugd sportief en onbezorgd kan voetballen.

De Poeisz jeugd actie eindigde in mei en leverde het mooie bedrag van 864 euro op, een mooi bedrag wat erg welkom was. Mede met het geld uit deze actie zijn nog twee aluminium jeugd doeltjes met blauw witte netten aangeschaft. Hier door konden we definitief afscheid nemen van de te zware ijzeren doeltjes, Deze hebben inmiddels via Marktplaats een nieuwe eigenaar gevonden.
    Allemaal goede acties waar onze vereniging niet zonder kan om financieel gezond te blijven en om allerlei extra zaken of onverwachte tegenslagen van te bekostigen. Ik wil langs deze weg dan ook nogmaals alle mensen die zich hebben ingezet voor alle acties of activiteiten hartelijk bedanken voor hun inzet. Deze acties en activiteiten zijn van levensbelang voor onze vereniging, ik roep bij deze dan ook een ieder op om hier zijn steentje aan bij te dragen. Helaas komt het nu te vaak op de zelfde schouders terecht, wat niet de bedoeling kan zijn. De vereniging is van ons allemaal, ”Samen is niet Alleen”.
    Erelid en oud voorzitter van onze vereniging Henk Kleiker is in juni koninklijk onderscheiden, de bijbehorende versierselen werden uitgereikt door de burgemeester van Assen in het gevangenis museum. Het was een mooie kleine ceremonie die duidelijk een verrassing voor de aangedane Henk was. Henk heeft zich op meerder manieren meer dan verdienstelijk gemaakt voor de maatschappij en onze vereniging in het bijzonder. Henk bij deze namens bestuur en leden nogmaals bedankt voor je jarenlange inzet voor onze vereniging, deze koninklijke blijk van waardering is meer dan verdiend.
    Momenteel wordt er alweer door veel mensen gewerkt aan diverse zaken voor het aankomende seizoen. De Technische commissie draait op volle toeren en ook de jubileum commissie is druk doende om als nog dit jaar ons jubileum feest te organiseren, onder voorbehoud zal dit 30 oktober gaan plaats vinden. De eerstvolgende en zeer nodige activiteit is a.s. zaterdag 10 juli om 09:00 de grote schoonmaak van ons complex. Ik wil langs deze weg iedereen vragen om zaterdag zijn steentje te komen bijdragen om ons complex spik en span te maken, u wilt toch ook graag gebruik maken van een schoon toilet, douche, kleedkamer of kantine. Ingaande het nieuwe seizoen gaat er ook een nieuw schoonmaak team bestaande uit Robert en Karin Kuiper aan de slag, het is niet meer dan billijk dat deze twee gemotiveerde club mensen met een schoon complex starten. Robert en Karin bedankt dat jullie deze uitdagende en belangrijke taak binnen onze vereniging willen uitvoeren.
    Als laatste wens ik een ieder een fijne goede vakantie, rust lekker uit, blijf gezond en tot ziens bij de start van het nieuwe seizoen.

Met vriendelijke groet,
    Kees van der Leest,