• Beste verenigingsleden,

We staan aan de vooravond van de start van de competitie 2020/2021, hoog tijd om weer eens een stukje te schrijven, want wat is er veel gebeurd binnen en buiten onze vereniging.

Eind mei hebben we in klein comité afscheid genomen van onze oude hoofdtrainer Raymond Middel en is de nieuwe hoofdtrainer Hendrik Timmer aangetreden. In verband met Corona was het een sober afscheid van Raymond en hopen we het volgend jaar uitbundiger te doen tijdens ons uitgestelde jubileum feest. Raymond nogmaals bedankt voor je inzet, betrokkenheid en gezelligheid, ik wens je veel succes als assistent trainer bij Achilles en hoop tot gauw. Hendrik bij deze welkom en veel plezier, uitdaging en succes bij onze mooie vereniging.

Ondanks de Corona is er op grote schaal doorgetraind door alle teams, eerst in beperkte vorm maar gelukkig later op de normale manier zo als het mooie spelletje gespeelt dient te worden. Het was mooi om te zien dat binding en sociaal samen zijn erg gemist werd en nu weer beperkt mogelijk was.

Het doortrainen was mogelijk door dat de waterploeg alle registers heeft open getrokken om de velden te sproeien en nat te houden. Het resultaat mag er dan ook zijn, drie prachtige groene vlakke velden waar we met recht trots op mogen zijn. Mannen bedankt, zonder jullie toewijding en inzet was dit niet gelukt.

Voor alle jeugd(ook niet leden) is er de afgelopen periode elke woensdag een Sport & spel instuif georganiseerd. Dit varieerde van voetbal gerelateerde spelletjes tot laser gamen of waterpret met hulp van de brandweer en werden prima bezocht. Ook een woord van dank voor een ieder die dit mogelijk hebben gemaakt is hier zeker op zijn plaats, dank hier voor.

De schoonmaak dag was dit jaar een groot succes, meer dan 40 mensen hadden gehoor gegeven aan de oproep om onze accommodatie een flinke poets beurt te geven. De accommodatie staat er nu dan ook zowel binnen als buiten weer spik en span bij. Het harde werken werd afgesloten en beloond met een gezamenlijke broodmaaltijd die een ieder zich goed liet smaken. Deze opkomst en betrokkenheid laat zien dat de vereniging leeft en is een prachtig voorbeeld van ons motto “Samen is niet Alleen”, het maakt mij trots en geeft veel energie.

Helaas gebeuren er ook vreselijke dingen die we niet kunnen bevatten en waar we geen grip op hebben, zo als het verlies van Stef het zoontje van Johan en Irma. Op dat moment voel je je zo hulpeloos en kwetsbaar, door het 1e en 2e elftal te laten spelen met rouwbanden en voor af aan de wedstrijd een indrukwekkende minuut stilte te houden hebben we geprobeerd Stef te gedenken en Johan en Irma te steunen met dit vreselijke verlies. Johan en Irma nogmaals veel sterkte namens bestuur en leden voor jullie en jullie dierbaren in deze moeilijke tijd.

Corona blijft ons achtervolgen en is nog niet klaar met ons, door de verscherpte regelgeving hebben we het Noordenveld toernooi moeten uitstellen. Een grote teleurstelling voor de gedreven toernooi commissie die ziel en zaligheid in de organisatie van het toernooi had gelegd. Maar het draaiboek ligt er en we rekenen volgend jaar op een herkansing. De inrichting van de kantine is aangepast, er zijn looppaden en in en uitgangen aan gegeven, dit voor uw veiligheid en voor al die van anderen. Denk hierbij aan ons barpersoneel, vutters maar ook aan supporters uit de risicogroepen.

De vutters zijn ondanks regen of hittegolf weer keihard bezig om onze accommodatie er piekfijn uit te laten zien. Het pad langs de velden is gereed, een nieuw plafond met ledverlichting onder de overkapping, groenvoorziening en oud ijzer zijn maar een paar voorbeelden waar deze toppers op de donderdagen aan werken. Er is altijd wat te doen en voor deze mannen, niks is ze te veel voor onze vereniging, respect mannen, want dat verdienen jullie.

Het zal u niet ontgaan zijn dat we een ballenactie hebben gehouden, het was super om te zien dat er binnen 24 uur 50 ballen werden gedoneerd. Daar nog veel mensen wilden doneren werd het doel bijgesteld naar 75, de leeftijd van onze vereniging. Dit doel werd ook in 48 uur behaald. Waar een kleine dorpsclub groot in kan zijn, is wel deze betrokkenheid en liefde voor hun club, wederom blijkt samen is niet alleen.

Met sportieve groet,

Kees van der Leest