• Veenhuizen wint in 3e helft van ZZVV

  • 8 juli 2022 werd met gejuich ontvangen. En dan heb ik het niet over het North Sea Jazz festival, het stierenrennen in Pamplona en zelfs niet over de jaarlijkse bedevaart naar Mekka. Nee, dan heb ik het over de bekendmaking van de competitie indeling voor het seizoen 2022-2023. Bij de penningmeester van v.v. Veenhuizen ging op die dag de vlag uit. Na 4 seizoenen over de grens kon dan eindelijk de tolk weer van de begroting worden geschrapt. Ritjes op de automatische piloot over de N381 richting de Waddenzee behoren eindelijk tot het verleden. Kibbeling & berenburg worden weer ingeruild voor bitterballen & bier. Een blik op het speelschema wees uit dat de competitie zou worden aangevangen met een uitwedstrijd tegen ZZVV. Rond een uur of 2 kon trainer Marcel van Veenen al gerust ademhalen. In het verleden bleken Opeinde & Opende nogal eens voor problemen te zorgen, maar deze middag had de gehele selectie de Drentse variant van Zuidwolde ingetikt op de TomTom. Na een paar jaar te moeten acteren op kleigrond dachten we het nu in te ruilen voor de welbekende veengrond. Ware het niet dat er op de plaats delict een hockeyveld met voetbalbelijning werd aangetroffen. Kunstgras, jammer. 

    Rond 15:00 werd er gefloten voor de aftrap van de 1e helft. ZZVV hield de bal iets makkelijker in de ploeg maar tot grote kansen leidde het niet. Na een half uur spelen werd de linksbuiten van ZZVV diep gestuurd met een lange bal. Een poging deze bal tot corner te werken mislukte wat ongelukkig , vervolgens werd de bal teruggelegd op de vrijstaande Jovanni van Dijk die van dichtbij eenvoudig kon afwerken. Enkele minuten later werd de score al verdubbeld. Een lange bal op maat werd vrij eenvoudig tegendraads binnengekopt door wederom Jovanni van Dijk. Na deze domper leek Veenhuizen de schroom iets van zich af te werpen. Coen Schmidt leverde een perfecte voorzet af op Robert Elsinga, die neemt randje 16 de bal vol op de pantoffel en volgens meerdere omstanders zou de bal met raketsnelheid in de winkelhaak beland zijn ware het niet dat een verdediger de bal tot corner degradeerde. Mocht deze bal binnen zijn geschoten dan kon Sjoert Giezen na 7 dagen z’n Puskas-award overdragen aan Elsinga. 5 minuten na de 2-0 komt de thuisploeg door wederom een kopbal op 3-0. Grensrechter Rob Lubbers stond al een tijdje met de vlag in de lucht, maar schijnbaar was het zicht vanaf de middencirkel beter. Vanuit buitenspelpositie mocht de vrijstaande van Dijk zijn hattrick compleet maken. Ondanks het buitenspel werd er toch knap afgerond. In een tijdsbestek van 8 minuten ging de thuisploeg van 0-0 naar 3-0. 

    Ondanks het overwicht voor ZZVV gedurende de 1e helft voelde een 3-0 achterstand toch als iets teveel van het slechte voor de mannen uit Veenhuizen. Tijdens de thee werd dat nog maar eens benadrukt en besloten om gewoon vooruit te blijven voetballen om tot een aansluitingstreffer te komen. Het eerste kwart na de pauze kwamen de blauwhemden iets beter in hun spel en werden ook voorzichtig wat schoten gelost richting de doelman van ZZVV. Waar Veenhuizen voorzichtig mocht denken aan een aansluitingstreffer bleken de mannen uit Zuidwolde uiterst effectief door in een tegenstoot de 4-0 binnen te werken. Ondanks deze tegenslag bleef Veenhuizen de voetballende oplossing zoeken en na 69 minuten kwam dan eindelijk loon naar werken. Linksback Jim van der Leest werd weggestuurd en vond met een voorzet Sjoert Giezen die de bal via de doelman binnen wist te schieten, 4-1. In het laatste kwart vloeiden de krachten weg bij Veenhuizen en daar wist ZZVV nog eenmaal gebruik van te maken. Een afgeslagen bal werd door Wouter Marinus na de stuit hard binnengeschoten, 5-1. In de slotminuten werd Sjoert Giezen nog perfect op maat bediend door Coen Schmidt, maar zijn vrije kopkans wist hij niet tussen te palen te plaatsen. ZZVV bleek duidelijk een maatje te groot voor Veenhuizen, maar desondanks waren er toch positieve aanknopingspunten. 

    Na het zweet te hebben afgespoeld werd vol goede moed de kantine binnengetreden. Daar bleek een hele gezellige sfeer te hangen onder leiding van de plaatselijke DJ. De pitchers bier waren niet aan te slepen en ook vanuit ZZVV werd er regelmatig gesponsord om nog even te blijven hangen. Met 5-1 verliezen is zelden zo lucratief geweest. Zelfs een blikje ice tea dat de houdbaarheidsdatum al een tijdje had overschreden werd zonder pardon omgeruild voor een paar kannen gerstenat. Ook werden de kersverse vaders in deze uiterst vruchtbare groep getrakteerd op een VVV-rompertje. Nadat alle verzoeknummers volle bak door de speakers waren geknald, een paar spelers waren verkocht en de verloren broer van John de Bever een aantal keer de biervoorraad had aangevuld werd dan eindelijk besloten om huiswaarts te gaan. De 3e helft werd met ruime cijfers gewonnen, ware het niet dat de man met de fluit al geruime tijd het pand had verlaten. Ik heb het net even gecheckt op Voetbalnoord, maar hier schijn je geen punten voor te krijgen. Volgende week mogen we de weide in tegen, jawel, de Weide. Nieuwe ronde, nieuwe kansen.