• Verslag kampioenswedstrijd dames

• 13-05-2022 Sportpark achter de molen,Veenhuizen

Het is u allen wellicht niet ontgaan, maar Dames 1 eindigde dit seizoen bovenaan! De wedstrijddag begon voor de dames om een uur of 17:00. In de kantine werd er gezamenlijk gegeten en zijn de dames blij verrast als ze de nieuwe trainingspakken + inloopshirts van sponsor Interieur Enzo in ontvangst mogen nemen. Ze zijn prachtig geworden! Nu kon er in stijl worden warmgelopen voor de aanstaande wedstrijden.

De avond bestond uit drie wedstrijden, maar helaas kon TLC wegens omstandigheden niet bij de wedstrijden aanwezig zijn. Dit betekende wel voor de dames van de VVV dat de eerste drie punten op zak waren.

De eerste wedstrijd was tegen de Wilper Boys. Onze dames zaten er meteen bovenop en voor ieder het wist was de stand 1-0 door een prachtig doelpunt van Nienke Kooistra. Super! Ze gingen meteen door…. er moest immers een kampioenschap behaald worden. Halverwege de wedstrijd besloot trainer Erik Zandvoort dat het tijd was om vier dames te wisselen. Het ging goed, dus kon er wel even gewisseld worden. Nou, vier gewisseld, omschakelen en door. Uiteindelijk werd het een mooie 4-0.

Terwijl de wedstrijd van V.E.V. 67 tegen de Wilperboys werd gespeeld, hadden onze dames rust. V.E.V 67 was wel de club waar voor werd gevreesd. In vorige wedstrijden had V.E.V. 67 het de dames van de VVV al meerdere keren lastig gemaakt. Onze dames hadden het voordeel dat ze uit de rust tegen V.E.V 67 moesten spelen, terwijl V.E.V 67 geen rust had gehad en gelijk door moest. Onze dames merkten meteen dat het geen makkelijke overwinning zou gaan worden, maar ze gingen ervoor. De bal ging over en weer en er waren aan beide kanten flink wat kansen, maar onze dames behaalden de 1-0, door een prachtig doelpunt van Lydian de Gries.

Nu druk blijven geven en ja hoor daar was de 2 - 0 van …. Yes super, we hebben ze, dachten we. Echter na wat gewissel van speelsters moest iedereen weer even zijn plek vinden en door een kleine miscommunicatie achterin was daar de 2-1….. chips, opletten dames. De bal ging over en weer en er vielen een aantal gemiste kansen. De wedstrijd liep ten einde, het verlossende fluitje van de scheids. Yes…. KAMPIOENEN!!!!

De dames werden na de wedstrijd gelijk op het terras ontvangen door de vele supporters die aanwezig waren. Er werd gezongen en gejuicht. De vlag werd gehesen, het was tijd om te feesten! Het bestuur veraste de dames met een prachtig origineel cadeau. Een kampioensschaal met alle namen erin gegrafeerd. Voorzitter Kees van der Leest hield een praatje en reikte de dames elk ook nog een roos uit.

Het was voor trainer Erik Zandvoort zijn laatste seizoen als trainer van de dames. ''Als jullie kampioen worden, is het voor mij mooi geweest", aldus Erik. Ook van Erik werd toepasselijk afscheid genomen. Hij ontving een trainingsshirt met alle namen van de dames op de rug. Een aantal mensen hebben hem er al in gespot op de club.

Door de omstandigheden rondom het corona virus hebben de dames hun vorige kampioenschap niet kunnen vieren. Dit werd nu dubbel en dwars goedgemaakt. In de avond stroomde het bier rijkelijk uit de kranen en werd er met elkaar feest gevierd. Jelte Oldenkamp en Daniël de Roos zorgden voor een geweldig optreden en er werd karaoke gezongen.

Kortom, een zeer geslaagde dag voor de dames van de Voetbal Vereniging Veenhuizen.

''Onze dank is groot. Een speciale dank gaat uit naar onze trainer Erik Zandvoort, Interieur Enzo voor het sponsoren van de nieuwe trainingspakken, het bestuur voor de prachtige huldiging en een ieder die ons heeft gesupport het afgelopen seizoen.'' -Dames 1 Voetbal Vereniging Veenhuizen.